8. juni 2016 - 15:00

PRESSEMELDING: Bygger Egersund Vindpark!

Norsk Vind Energi og Luxcara iverksatte mandag byggestart i Egersund vindpark (112,2 MW). Hovedentreprenør Veidekke fikk da klarsignal til å gå i gang med anleggsarbeidet.

- Det er meget god stemning her og vi er utrolig fornøyde med innsatsen til Norsk Vind Energi, sier Øyvind Isachsen i NORWEA. Vi vet hvor hardt vindkrigarane i Norsk Vind har jobbet for å få til dette prosjektet, og det er en fortjent krone på verket vi nå er vitne til. At parken bygges i Rogaland er ikke tilfeldig, og vi setter stor pris på at Rogalands rolle i vindsatsningen i Norge, fortsetter Isachsen.

Prosjektet vil bestå av 33 stykk Senvion-turbiner, hver med en effekt på 3,4 MW. Totalt vil investeringene bli på rundt 1,2 milliarder kroner, og parken har en estimert årsproduksjon på opp mot 400 GWh.

Helomvending for arbeidsledigheten

- Egersund vindpark vil bidra til å snu trenden fra økende til fallende arbeidsledighet i kommunen i Norge med høyest arbeidsledighet, sier Rune Hersvik i Norsk Vind Energi. Veidekke som er hovedentreprenør for vindparken, har valgt den lokale entreprenøren Bertelsen og Garpestad basert i Egersund som underleverandør. Som en direkte konsekvens av oppstarten av vindparken sier man at de nå går fra å måtte permittere 50 mann til å avlyse dette, og heller søke etter flere ansatte, forsetter Hersvik.

Ledende energiregion

Rogaland er Norges ledende energiregion, både gjennom olje, gass, vannkraft og nå vindkraft.  For å bygge videre på satsingen på ren energi, har Fylkeskommunen vedtatt å støtte Egersund med 5 millioner for å starte Egersund Energy Base.

- Det er ikke overraskende at fylkeskommunen har vedtatt å bygge dette nettopp i Egersund. Kommunen sitter med de klokeste hodene som nå kan brukes til å komme på de beste løsningene for mer ren kraftproduksjon, sier Isachsen.

Andreas T. Aasheim har deltatt på Egersund Energy Summit i går og i dag, og kan fortelle om stor stemning i Norges nye fornybarhovedstad.

- Det er utrolig inspirerende å se hvordan lokale og regionale politikere, næringslivsaktører og mennesker ønsker vindkraften i regionen velkommen. Med investeringsbeslutningen på Egersund vindpark, er første brikke på plass. Vi venter spent på nyheter knyttet til Tellenes og Svåheia vindparker, i tillegg til det svært spennende arbeidet med blant andre Bjerkreim-klyngen. Gårsdagen var en gledens dag, og vi håper fremtiden vil bringe flere slike dager, flere nye arbeidsplasser og kjærkommen aktivitet i regionen. Og ikke minst; Masse, ren energi, tatt rett ut av luften, sier Aasheim på toget hjem fra vindkrafthovedstaden.

En lykkelig Egersund-ordfører Odd Stangeland gratulerte en stolt Rune Hersvik med investeringsbeslutningen til Egersund Vindpark i Egersund i dag (se vedlagt bilde).

Les mer om prosjektet her.

For ytterligere kommentarer, kontakt Bushra Butt (bushra@norwea.no) eller Øyvind Isachsen (Isachsen@norwea.no).

Tilbake

Relaterte nyheter:

09-10-2018 Nå blir det lettere å finne informasjon om norske vindkraftverk
02-10-2018 Gigantmølle setter ny verdensrekord
30-04-2018 Investeringer i vindkraft har økt med over 400 prosent
16-04-2018 Skal finne egnede områder for vindkraft
19-03-2018 Blir ny politisk rådgiver i NHO
12-01-2018 Bedre terrengtilpasning av vindkraftverk

Ledige stillinger

Se alle ledige stillinger

RSS feed er for tiden ikke tilgjengelig fra leverandør

NVE

 • Product
  Bid
  Ask
  Last
 • Spot
  200
  208
  202
 • March-19
  205
  205
  205
 • March-20
  190
  193
  190
 • March-21
  45
  50
  45
 • March-22
  30
  37
  34
 • March-23
  25
  35
  30
62 % Higher
38 % Lower

Registering for tilgang til
nyhetsbrev og ekstranett

Kun for NORWEAs medlemmer

Meld deg på idag!

Om Vindkraftnytt.no

Vindkraftnytt.no er en nyhetsside for kraftbransjen om onshore og offshore vindkraft, bølge, tidevann og strømninger. Nyhetene hentes fra utvalgte nasjonale, skandinaviske, europeiske og internasjonale medier, interesseorganisasjoner, myndigheter og kraftbransjen. Nyhetene spenner fra teknologi, prosjekter til økonomi, marked, rammevilkår og politikk. Les mer om Norwea her

NORWEA, Vind- Bølge-Tidevann
Wergelandsveien 23b,
0167 Oslo
post@norwea.no
Tlf. +47 47 34 93 48
© Copyright 2006 - 2012
All rights reserved.