21. april 2016 - 13:00

Konsesjon til E.ON i Nord-Odal!

Vi gratulerer E.ON med endelig konsesjon til å bygge og drive Songkjølen og Engerfjellet vindkraftverk i Nord-Odal kommune!

Olje- og energidepartementet har i dag stadfestet konsesjonen til E.Ons 155 MW vindkraftprosjekt i Nord-Odal kommune. Konsesjonen omfatter inntil 155 megawatt (MW) installert effekt, som kan gi en årlig produksjon på om lag 390 gigawattimer (GWh). Det tilsvarer strømforbruket til nærmere 20.000 husstander. Vindkraftverket omfatter to planområder på til sammen om lag 28 kvadratkilometer vest for Storsjøen.

- Dette vindkraftverket kan gi en betydelig produksjon av fornybar energi sentralt plassert på Østlandet. Ved en utbygging vil det bli en betydelig anleggsaktivitet som også vil komme næringslivet i kommunen til gode, sammen med virksomheten som følger når anlegget kommer i drift.  Jeg har også merket meg at E.ON har vist vilje til å gjøre endringer og tilpasninger i prosjektet for å ivareta miljøverdier og lokale hensyn i Nord-Odal, sier olje- og energiminister Tord Lien i en pressemelding.

- Vi er glade for at OED nå har stadfestet konsesjonen til E.ON. Norsk innenlandsvind er konkurransedyktig innenfor sertifikatmarkedet, og vi gleder oss til å jobbe sammen med E.ON mot en realisering av prosjekter, sier spesialrådgiver Andreas T. Aasheim.

Prosjektet er planlagt kun en snau time nord for Oslo, noe som gir prosjektet et bredt nedfallsområde for vindkraftinteresserte organisasjoner, skoleklasser så vel som privatpersoner.

- Prosjektet fremstår som solid forankret, etter at kommunestyret i Nord-Odal gikk inn for prosjektet med 19 mot 6 stemmers overvekt, sier Aasheim.

- Nå er det opp til E.ON å arbeide prosjektet i havn, og vi håper vi får anledning til å jobbe sammen med kommunen rundt ett opplegg for å vise frem et fremtidig vindkraftanlegg på det sentrale Østlandet, fortsetter han.

Olje- og energidepartementets vedtak kan leses her.

 

Tilbake

Ledige stillinger

Se alle ledige stillinger

RSS feed er for tiden ikke tilgjengelig fra leverandør

NVE

 • Product
  Bid
  Ask
  Last
 • Spot
  200
  208
  202
 • March-19
  205
  205
  205
 • March-20
  190
  193
  190
 • March-21
  45
  50
  45
 • March-22
  30
  37
  34
 • March-23
  25
  35
  30
62 % Higher
38 % Lower

Registering for tilgang til
nyhetsbrev og ekstranett

Kun for NORWEAs medlemmer

Meld deg på idag!

Om Vindkraftnytt.no

Vindkraftnytt.no er en nyhetsside for kraftbransjen om onshore og offshore vindkraft, bølge, tidevann og strømninger. Nyhetene hentes fra utvalgte nasjonale, skandinaviske, europeiske og internasjonale medier, interesseorganisasjoner, myndigheter og kraftbransjen. Nyhetene spenner fra teknologi, prosjekter til økonomi, marked, rammevilkår og politikk. Les mer om Norwea her

NORWEA, Vind- Bølge-Tidevann
Wergelandsveien 23b,
0167 Oslo
post@norwea.no
Tlf. +47 47 34 93 48
© Copyright 2006 - 2012
All rights reserved.