AAK Safety

29. september 2017 - 11:45

AAK Safety med GWO-kurs for vindkraftbransjen

AAK Safety lanserte høsten GWO-kurs for den norske vindkraftbransjen. Som den eneste i Norge tilbyr selskapet kurs i alle moduler som behøves for å jobbe i vindmøller på land

GWO (Global Wind Organization) er en interesseorganisasjon for vindbransjen, som blant annet har sørget for å få frem en standard for opplæring for de som skal oppholde seg i vindturbiner. AAK Safety har jobbet lenge med å få på plass GWO-kurs, og er nå en sertifisert leverandør av kurset.

«Det er økt takt på utbygging av vindkraft i Norge og dermed også økende behov for kurs i henhold til GWO-standarden.» sier daglig leder Sverre Bersås i AAK Safety.

«Med vår egen kompetanse på kurs og utstyr for sikkert arbeid i høyden og med vår geografiske nærhet til store vindkraftutbygginger i regi av Statkraft med flere, er det naturlig for oss å nå tilby dette kurset. Kursene er utviklet, og holdes, i samarbeid med brannvesen, ambulansetjenesten og fysioterapeut. Dette for å oppnå et faglig høyt nivå på hele kurset. Dette ser vi virkelig fram til å levere kundene fremover. Vi tror også at kursdeltakerne vil verdsette at kurset holdes på norsk.»

AAK Safety har hovedkontor på Åndalsnes, hvor også GWO-kurset vil blir arrangert. Selskapet investerer i en ny 12 meter høy innendørs klatrerigg. Dette for å få forholdene så optimal som mulig også for vindbransjen. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge, hvilket har vært viktig da det norske vindkraftmarkedet foreløpig er noe begrenset. Men vi ser at det nå vil vokse.» forteller Bersås.

GWO-kurs fra AAK Safety består av modulene:

•Work at height

•First aid

•Fire awareness

•Manual handling

Alle modulene tilbys sammenhengende på 5 dager – hvilket er en stor fordel for kunden. Også et repetisjonskurs på 3 dager tilbys. Disse modulene er det man trenger for å ha tillatelse til å arbeid og oppholde seg i vindturbiner på fastland.

Modulen «offshore sea survival» tilbys også for de som skal arbeide i vindturbiner offshore. Dette gjennom samarbeidspartneren Cresto.

«Cresto og AAK Safety har fra før stor aktivitet mot vindkraftbransjen internasjonalt hvilket nå vil komme aktørene i Norge til gode» avslutter Sverre Bersås

Se www.aaksafety.no for mer informasjon og kontaktopplysninger.

Tilbake

Relaterte nyheter:

13-06-2017 – Sats på drift og vedlikehold
22-11-2016 Gjennomførte vedlikehold av Hitra vindpark på rekordtid

RSS feed er for tiden ikke tilgjengelig fra leverandør

NVE

 • Product
  Bid
  Ask
  Last
 • Spot
  73
  75
  74
 • March-18
  76
  77
  77
 • March-19
  74
  76
  75
 • March-20
  62
  76
  60.5
 • March-21
  47
  45.5
 • March-22
  42
  42.5
  42
38 % Higher
62 % Lower

Registering for tilgang til
nyhetsbrev og ekstranett

Kun for NORWEAs medlemmer

Meld deg på idag!

Om Vindkraftnytt.no

Vindkraftnytt.no er en nyhetsside for kraftbransjen om onshore og offshore vindkraft, bølge, tidevann og strømninger. Nyhetene hentes fra utvalgte nasjonale, skandinaviske, europeiske og internasjonale medier, interesseorganisasjoner, myndigheter og kraftbransjen. Nyhetene spenner fra teknologi, prosjekter til økonomi, marked, rammevilkår og politikk. Les mer om Norwea her

NORWEA, Vind- Bølge-Tidevann
Wergelandsveien 23b,
0167 Oslo
post@norwea.no
Tlf. +47 47 34 93 48
© Copyright 2006 - 2012
All rights reserved.